Днес когато всички усещаме последствията от финансовата криза всеки гледа да му излезе възможно най – евтино. Ето защо на пазара се появяват евтини компании, които залагат на цената. Тези компании ги наричат „low cost“ в превод от английски език „малко струва“. Такива самолетни компании са Wizz Air и Blue Air, които оперират на летище Отопени в Букурещ.


Румънски Авиолинии – Blue Air

Blue-Air, Онлайн резервации на самолетни билети.Румънската ниско-тарифна авиокомпания Blue Air е основана през декември 2004 г. Седалището и е на букурещкото международно летище Аурел Влайку, известно още като летище Банеаса. Blue Air е една от компаниите, предлагащи най-евтини самолетни билети в румънската столица Букурещ.
Максималният размер на ръчния багаж, позволен на самолетите на Blue Air, е 55 см х 40 см х 20см и тегло 7 кг; в допълнение имате право да носите със себе си и лаптоп, който също не трябва да надвишава размерите 55 см х 40 см х 20 см.blueair-logo
При закупуването на самолетни билети на Blue Air чрез кредитна или дебитна карта се начислява такса от 6 евро за всеки пътник, която се добавя към крайната цена на билета. Ако платите билета си онлайн или в брой чрез някоя от агенциите, работещи в сътрудничество с авиокомпанията, таксата е 3 евро, а при запазването на билети в Бюрото за резервации и обслужване на клиенти на Blue Air заплащате 5 евро.


Унгарски Авиолинии – Wizz Air

WizzAir-logoWizz Air (пълно име – Wizz Air Hungary Airlines Ltd.) е унгарска нискотарифна авиокомпания. Авиокомпанията е създадена през септември 2003 г., а първия си полет извършва на 19 май 2004 г. Тя разполага с 39 самолета Airbus A320-232, всеки от тях със 180 кожени седалки. Компанията на Wizz Air е поддържана от Lufthansa Technik, лидер в техническата поддръжка за авиацията.
Самолетите на Wizz Air кацат предимно на по-малките европейски летища с по-ниски такси за обслужване, като най-голямата база на Wizz Air извън седалището в Будапеща е летището в Катовице, Полша. Wizz Air group се състои от две авиокомпании – Wizz Air Унгария и Wizz Air Украйна, като кодовете за полети с тях са съответно W6 и WU.
В момента компанията предлага самолетни билети за 220 направления в Европа, като главните 15 бази са в Будапеща, в София, в Киев (Украйна), във Варшава, Катовице, Вроцлав, Познан и Гданск (Полша), на румънските летища Клуж Напока, Букурещ, Тимишоара и Тургу Муреш, във Вилнюс (Литва), в Прага (Чехия) и в Белград (Сърбия). Извън Европа има полети от/до три дестинации в Азия – летището на Тел Авив (Израел), летище Кутаиси в Грузия и сезонни полети до Анталия.WizzAir-plane
В самолетите на авиокомпания Wizz Air се пътува в един салон за икономичен клас без номерирани места и без включени в цената на самолетния билет храни и напитки. Срещу допълнително заплащане можете да си запазите място или да ползвате услугата за качване с предимство на борда. Друга платена услуга на компанията е Wizz Flex, която дава възможност да промените датата, часа и дестинацията на полета си до 3 часа преди излитане на първоначално избрания от Вас полет, като заплатите само евентуалната разлика в цената, но не и таксата за смяна на полет. На борда на самолета пътниците имат право да носят безплатно ръчен багаж с размери до 42 x 32 x 25 см и тегло до 10 кг, както и горна дреха/одеяло, мобилен телефон, книга/списание, бебешко кошче, сгъваема детска количка и храна за бебета, патерици. Срещу заплащане от 10 евро (при онлайн резервация) ръчният Ви багаж може да бъде по-голям – с размери до 56 х 45 х 25 см, като той трябва да се побира в отделението за багаж над седалките. Превозването на чекиран багаж при пътуване с Wizz Air не влиза в цената на Вашите самолетни билети. За него трябва да се плати допълнително, като цената зависи от датата на пътуването и начина на резервация на услугата. Ако вземете със себе си и чекиран багаж, то теглото му не трябва да надвишава 32 кг.

dim-da-me-niama-s-Wizz Air

Можете да откриете още много изключителни предложения и услуги на wizzair.com. Мобилното приложение на Wizz Air за iPhone и Android е достъпно на wizzair.com.